Houten vloeren van de Spieghelhoeck

Houten vloeren

Geen plankenkoorts op vloerverwarming!

Onze plankenvloeren zijn uitermate geschikt voor op vloerverwarming! Geen risico’s en een goed warmterendement door vast te verlijmen met de juiste elastische lijm. Dit geldt voor zowel onze lange brede planken, als de visgraat en Hongaarse punt.

Vloer zelf leggen of laten leggen

Wij bezorgen de vloer thuis en kunnen hem ook leggen, inclusief plinten zetten etc. Bij visgraat eventueel met band & bies. Je kan een planken vloer eventueel zelf zwevend leggen. Maar het plaatsen van de vloer vraagt om deskundigheid. Zeer zeker bij vast verlijmen. Alleen het inmeten van de vloer is al een hele klus. De gekozen ondervloer speelt een belangrijke rol. Wij raden je aan om het te laten doen door een/onze vakman, met ervaring. Voor het beste resultaat. Alleen dan komt je nieuwe vloer volledig tot zijn recht.

Het onderhoudt van de houten vloer

Wij leveren de juiste onderhoudsproducten bij jouw nieuwe vloer. En daarnaast verkopen wij die ook los in onze winkel. Een onderhoudsolie om krasjes weg te werken en om ‘een loop’ te voorkomen. Een cleaner voor in het dweilwater, zodat je met een goed uitgewrongen doek de houten vloer kan dweilen. Wij merken dat mensen soms een heel verschillende wens hebben ten aanzien van het verdere leef-proces van hun vloer. De één wil graag dat de vloer zoveel mogelijk hetzelfde blijft als op dag 1. Dat betekent dat je consequent en tijdig moet onderhouden. De ander wil juist liever dat er gaandeweg een geleefde vloer met loop- en leefsporen ontstaat.

Al onze vloeren zijn legklaar

Op het moment dat wij de planken bij je binnen dragen zijn de planken al volledig afgewerkt. De beschermlaag zit er al op. Hierdoor heb je geen last meer van grote schuurmachines in huis en geen last meer van lange droogtijden en stank van impregneer of hard-wax olie te maken. Je kan vrijwel direct over de nieuw gelegde vloer lopen. Je hoeft geen hotelletje te boeken, alhoewel dat wel heel leuk kan zijn natuurlijk. Voor de die-hards: het is nog steeds mogelijk om onbewerkte houten vloeren te kopen en pas na het leggen in huis te (laten) bewerken.

Welke eiken vloer vind jij mooi?

Er zijn vele mogelijkheden en bewerkingen die uiteindelijk de uitstraling van jouw houten vloer bepalen. Het begint bij de sortering van het hout. Een rustieke stoere houtsortering met grote noesten of juist een strakke excellent houtsortering zonder noestjes. En dan de keuze uit lange planken of visgraat motief. Ga je voor brede of smalle vloerdelen, grote of kleine visgraat. Massief of multiplank en/of lamelparket.

En dan de vele bewerkingen en kleuren die invloed hebben op de uitstraling. Deze bewerkingen zijn; geborstelde parketvloeren, geschaafde parketvloeren, geschuurde parketvloeren, bezaagde parketvloeren, verouderde parketvloeren, getrommelde parketvloeren. De vele kleurmogelijkheden: Naturel, naturel-wit, wit, oud-grijs, soft-grijs, olijfgroen, moeras, zwart, … te veel om op te noemen.

Gerookte vloeren

Roken met ammoniak in de rookkamer is nog een bewerking die veel invloed heeft op de uitstraling en kleur van eikenhout. Roken geeft het hout nog meer karakter en veel diepte kan je zeggen. Het verouderingsproces van jaren wordt, d.m.v. de natuurlijke reactie van ammoniak en looizuur in het eiken, versneld. Keuzes uit enkel gerookt eiken, dubbel gerookt eiken. Na het roken wordt de kleur/beschermlaag aangebracht zoals gerookt-wit, gerookt-naturel, gerookt-grijs, dubbel gerookt-wit, enzovoort.

Wij zijn gesloten van 31 mrt t/m 1 april gesloten

Wegens Carnaval zijn wij zondag 11 februari t/m woensdag 14 februari gesloten